среда, 24 јун 2020 07:41

Честитка поводом Дана Египћана

Приштина, 24. јун 2020. године

„Свим припадницима египћанске заједнице, у име Министарства за заједнице и повратак и у своје лично име, честитам Дан Египћана. Својом древном културом, традицијом и особеностима египћанска заједница представља богатство које треба чувати и неговати. Посао свих нас осталих јесте да помогнемо и у томе активније и одговорније учествујемо јер све заједнице на Косову заслужују једнаке могућности и шансе“, изјавио је министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, поводом Дана Египћана.  

Министарство за заједнице и повратак у континуитету и годинама уназад указује на незавидан положај Египћана у друштву, радећи истовремено на заштити и промовисању њихових права кроз стварање бољих услова за живот и рад на Косову. Сопственим снагама али и уз подршку стратешких партнера, Министарство за заједнице и повратак је подржавало повратак, интеграцију и економско оснаживање Египћана и наставићемо то да радимо у будућности.

„Моја искрена жеља је да се једнако уважавају права свих заједница, укључујући и права Египћана, а нарочито њихова права у вези образовања и веће заступљености у јавним институцијама на Косову. Египћанима поручујем да се поносе својим пореклом, културом и обичајима, да свој идентитет негују и чувају и да поштују друге заједнице“, истиче министар Јевтић.

Министарство за заједнице и повратак остаје посвећено активнијем укључивању Египћана у све животне токове, поштовањем различитости и изградњом међусобног поверења, стоји у честитки министра Јевтића.