среда, 06 мај 2020 07:23

“Где год да си – за Ђурђевдан на Гора да си“

Приштина, 06. мај 2020.

„Арљија Ђурен – Срећан Ђурђевдан“! – речи су министра Далибора Јевтића који честита Дан Горанаца и у наставку поручује: „У духу вашег традиционалног поздрава и уз тупане, свирле и ћифтелије са атмосфером заједништва и општег весеља желим  да прославите ваш празник, сачувате раскош ваших обичаја и сећања, као и да се својој Гори увек са радошћу изнова враћате“.

„Желим да предстојећи празнични дани свима донесу здравље, породичну срећу, али и мудрост да заједно одговоримо на изазове нашег времена“, поручује министар Јевтић.

Министарство за заједнице и повратак, иако суочено са многобројним изазовима,  никада неће дозволити институционално маргинализовање било које заједнице, укључујући и Горански народ на Косову. Заједно са Горанцима и другим заједницама желимо да стварамо услове за бољи и просперитетнији живот и развој горанске заједнице.

Након несреће која се догодила 2012. године у Рестелици, Министарство за заједнице и повратак је поделило прехрамбене пакете најугроженијим породицама а мала Амсера, која је изгубила породицу у снежној лавини је финансијски помогнута. Институција на чијем сам челу је и 13 горанских продица помогла у реновирању својих кућа, док је 25 породица добило нове куће, финансирана је и санација тунела у Рестелици, тако да је ово најбољи показатељ колики је значај Горанског народа за нас, стоји у честитики министра Јевтића.