недеља, 03 мај 2020 08:00

Слободна медијска реч је темељ демократије друштва

Приштина, 03. мај 2020. године

”Честитам вам Светски дан слободе медија уз жељу да новинари и медијски радници на слободан начин обављају тешке задатке који су често пред њима, без да икада више буду киднаповани, нападани, убијани јер је слобода медија и слободно извештавање основно људско право”, истакао је министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, честитајући 3.мај, Светски дан слободе медија.

Нисмо заборавили убијене новинаре Љубомира Кнежевића, Александра Симовића, Момира Стокућу, као ни киднапованe Ранка Перенића, Ђуру Славуја, Маријана Меланошија, а ни рушења обележја киднапованих новинара. Данас поново тражимо правду за све њих. Тражимо и заштиту свих новинара који су нападани на својим радним задацима.

Поред лекара, потребно је и новинарима одати посебну почаст у времену када нас је задесила велика опасност, пандемија вируса КОВИД-19 јер су показали велико херојство, даноноћно одговарајући на своје новинарске задатке без страха за своје здравље.

Слобода медија и слободна медијска реч је темељ демократије једног друштва, управо зато ће Министарство за заједнице и повратак докле год ја будем на челу ове институције увек бити потпуно транспарентан и искрен сарадник свим медијима јер допринос слободном и коректном извештавању новинара морамо да дамо сви, закључио је министар Јевтић.