среда, 23 мај 2018 13:28

Јевтић: Општина Ранилуг добија нови Центар медицине вредан 300 000 евра, породица Насковић нову кућу

Ранилуг, 23.05.2018.

Близу 300. 000 евра биће уложено у нови Центар медицине у општини Ранилуг. Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци  Далибор Јевтић и градоначелник  Општине Ранилуг, Владица Аритоновић  данас су потписали Меморандум о изградњи овог објекта, који ће како је речено много значити током упошљавања новог медицинског особља а самим тим и опстанка Срба на овим просторима.

„ Обећано је током моје претходне посете општини Ранилуг да ће грађани добити боље и квалитетније услове за здравствену заштиту. Данас то обећање испуњавамо. Потписивање меморандума значи почетак процедуре за изградњу једног модерног Здравственог центра. Верујем да ћемо бити у прилици да у веома кратком року положимо камен темељац, а мени је од временских рокова важније да објекат буде квалитетно изграђен и да касније тај квалитетно изграђени објекат и свечано отоворимо. Желим одавде данас да поручим оно што је врло важно рећи а то је да изградњом овог Центра породичне медицине ми буквално ударамо камен темељац ономе што ће се звати Заједница српских општина зато што ће и овај центар и свака школа коју обновимо или изградимо и  све оно што будемо радили у наредном периоду било где да и један Србин живи бити део онога што се зове ЗСО а то је управо наш крајњи циљ “, рекао је министар Јевтић обраћајући се великом броју окупљених мештана Ранилуга.

Јевтић је најавио и помоћ индивидуалним случајевима који живе у тешким условима, и истакао да је управо данас једној социјално угроженој  шесточланој породици Насковић из села Рајановце обећана изградња новог дома како би добили адекватне услове за живот.

„ То је наш допринос у ономе што јесте наш посао а то је управо борба за опстанак Срба на овим просторима јер без опстанка као што увек истичем неће бити ни повратк оних који су се одавде раселили“, нагласио је министар.

Истакнута је добра сарадња општине Ранилуг и Министарства за заједнице и повратак која ће се, како је речено у будућности рефлектовати на више поља и наглашено је да је ово велики дан за становнике Ранилуга и за породицу Насковић из Рајановца, којој ће поред изградње куће бити помогнуто и у лечењу деце која имају здравствених проблема.

Градоначелник Аритоновић се слажући се са министром Јевтићем, да је главни циљ изградње Здравственог центра опстанак и повратак, подвукао и то, да ће се у њему упошљавати нови здравствени радници и млади са простора општине Ранилуг. Од представника здравствених радника у Ранилугу поручено је да  разумевање потребе за новим просторијама јесте још један направљени корак ка реализацији обезбеђивања најбоље могуће здравствене заштите са све грађане.

Министарство за заједнице и повратак за изградњу Центра медицине у Ранилугу издваја 240. 000 евра, док ће Општина у изградњи партиципирати са 60. 000 евра.