среда, 08 април 2020 19:14

Саопштење за јавност министра Јевтића

Приштина, 8. април 2020.

У тренутку када се наше друштво суочава са опасном пандемијом, када се све различитости и политика стављају по страни и када сви заједно имају један заједнички циљ, да се победи ова пошаст, они који су у годинама уназад били штеточине користе овај тренутак и овај моменат да кроз своје ново политичко ангажовање настави својим изјавама и активностима руши све мостове сарадње и комуникације. Нажалост господин Ненад Рашић не зна другачије, не уме. Он једино зна да буде оно што јесте - штеточина без осећаја одговорности за штету коју чини.

Ових дана смо на различите начине показали на конкретним примерима да је потреба за сарадњом, комуникацијом и координацијом у овом тренутку више него потребна. Више пута сам нагласио, јавно и на састанцима које сам имао, захвалност министру здравства Владе Косова господину Арбену Витии на професионалном односу, раду и одговорности коју је показао. Истичем то још једном. Такође желим да истакнем и захвалност свима осталима које су уклонили политичке баријере међу нама како би заједно победили овај опасан вирус. У том контексту се посебно завхаљујем и господину Марку Ђурићу који је свакодневно ангажован у нашој заједничкој борби против овог невидљивог непријатеља.

Представници међународне заједнице, амбасадори, такође су  ових дана јавно и врло јасно похвалили напоре одговорних званичника на заједничком ангажовању у овим тешким временима. Позивам их да исто тако осуде изјаве господина Рашића, да јасно кажу НЕ човеку који се неће зауставити на овоме јер је добио прилику да као директор Канцеларије за заједнице уместо да ради на решавању проблема грађана, уноси немир и раздор својим изјавама.

На крају да кажем да је очигледна намера господина Ненада Рашића који ничим није заслужио да буде на позицији на којој се данас налази. Тај коцкарски приступ у политици је добио јасну поруку грађана који су на последњим изборима гласали. И ова последња изјава је још један блеф Ненада Рашића са истим циљем - да он добије а народ изгуби. Политичари попут њега подједнако су опасни за наше друштво као и корона вирус.