среда, 01 април 2020 14:19

ПРОГРАМ ЗАШТИТЕ И ПОМОЋИ УГРОЖЕНИМА У ВРЕМЕ ПАНДЕМИЈЕ КОРОНА-ВИРУСА

У тренутно 18. општина на Косову, под слоганом „ДА ЖИВОТ ПОБЕДИ“, Министарство за заједнице и повратак је покренуло опсежну акцију расподеле 10,8 тона основних животних намерница, уз 7.497 комада средстава за хигијену (у 300 пакета) од које ће директну корист имати приближно 907 најугроженијих особа.

Криза са којом се свет тренутно суочава услед пандемије корона-вируса (Ковид-19), ујединила је многе институције, организације и људе добре воље који су спремни да се хуманим акцијама боре против ове невидљиве пошасти. Мере заштите од пандемије које је Влада прописала за грађане додатно отежавају свакодневни живот, а поготово погађају најрањивије међу нама, а то су: повратници, угрожена интерно-расељена лица која живе у колективним центрима, корисници социјалне помоћи, старије особе, особе са инвалидитетом, самохрани родитељи и изоловани припадници невећинских заједница. Зато је акција „ДА ЖИВОТ ПОБЕДИ“ усмерена на управо ове категорије становништва којима је помоћ најпотребнија.

Акција „ДА ЖИВОТ ПОБЕДИ“ се спроводи у тесној сарадњи са општинама, уз поштовање свих прописаних мера заштите за представнике Министарства за заједнице и повратак и волонтере који учествују у расподели (300) пакета помоћи. Општине које су  обухваћене овом акцијом су: Исток, Каменица, Клокот, Клина, Пећ, Призрен, Ораховац, Липљан, Обилић, Вучитрн, Штрпце, Гњилане, Грачаница, Витина, Урошевац, Ранилуг, Партеш и Ново Брдо.

Ово је уједно и јавни апел другим институцијама, организацијама и људима добре воље да се прикључе заједничкој акцији, јер једино солидарни можемо одговорити невидљивом непријатељу данашњице под именом Ковид-19.

ДА ЖИВОТ ПОБЕДИ!

 

Media