понедељак, 30 март 2020 16:43

Одобрена изградња 62 нове куће у шест општина на Косову

Приштина, 30. март 2020.

На електронској седници Управног одбора пројекта "Повратак и реинтеграција на Косову, пета фаза (РРК5)" у којој су учествовали представници Министасртва за заједнице и повртак, Канцеларије Европске уније на Косову, УНХЦР-а и Међународне организације за миграције (ИОМ) одобрена је изградња 62 куће за расељена лица у општинама Косово Поље, Грачаница, Каменица, Ново Брдо, Призрен и Штрпце. Спровођења пројекта је тренутно успорено и значајно отежано због пандемије корона-вируса на Косову и у региону.

Осим изградње нових кућа у поменутим општинама, одабрани корисници ће добити и финасијску  помоћ у циљу покретања сопственог бизниса ради њиховог економског оснаживања и стварања прихода за живот.

Пројекат "Повратак и реинтеграција на Косову, пета фаза (РРК5)" финасира Канцеларија ЕУ на Косову и Министарство за заједнице и повратак, a имплементира ИОМ. Пројекат има за циљ повратак расељених и реинтеграцију интерно расељених лица са Косова у 12 општина, и то: Грачаница, Косово поље, Ђаковица, Ново Брдо, Обилић, Ораховац, Призрен, Пећ, Исток, Каменица, Клина и Штрпце.