уторак, 25 фебруар 2020 20:20

Састанак министра Далибора Јевтића са шефицом ИОМ-а на Косову Аном Ростоцки

Приштина, 25. фебруар 2020. године

Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић састао се данас са шефицом Међународне организације за миграције (ИОМ) на Косову Аном Ростоцки и том приликом с њом разговарао о наставку и продубљивању сарадње на заједничким пројектима за подршку повратницима и заједницама - РРК5 и програм за стабилизацију заједница (ЦСП).

На састанку је истакнуто да је наставак подршке овим пројектима од изузетне важности и да је заједнички циљ Министарства за заједнице и повратак и ИОМ-а да се пројекти наставе континуитетом којим су започети јер је од изузетне важности да се преко ових програма помогне породицама да обезбеде егзистенцију, изворе прихода и опстанак на Косову.

Закључено је да ће се у наредном периоду радити на унапређењу координације заједничких активности јер су Министарство за заједнице и повратак и ИОМ истински партнери који деле заједничке циљеве.

Такође, данас је у оквиру пројекта РРК5 који Министарство за заједнице и повратак реализује заједно са Канцеларијом Европске уније на Косову, а који спроводи ИОМ, у циљу обезбеђивања сопствених прихода пет породица из Грачанице, Бабиног Моста и Обилића добило помоћ у пољопривредним машинама и алатима. Приликом додела пакета помоћи речено је да је ово само један од начина на који ће ово министарство помагати породицама да опстану на Косову. Наведено је да ће се са оваквом и сличним врстама помоћи наставити и у будуће.