петак, 08 март 2019 09:51

Јевтић: Ослобађање оптужби Зајића из Клине још једна победа правде

Приштина, 08. март 2019. година
 
Милорад Зајић из Клине који је ухапшен марта прошле године за наводне ратне злочине на Косову а коме је изречена мера кућног притвора ослобођен је свих оптужби и данас му је укинут кућни притвор.
 

Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић је поводом ослобађајуће одлуке казао да правда увек победи и да је ово резултат великих напора и упорности како у оквиру правних тако и разних дипломатских и других активности председника Србије Александра Вучића, Канцеларије за КиМ Владе Србије и директора Марка Ђурића, Српске листе и политичких представника Срба на Косову.
 
” Драго ми је да смо наком ослобађања Богдана Митровића,  данас успели да дођемо до правде и када је Милорад Зајић у питању. Неосноване оптужбе као што је била оптужница против Богдана, Зајића и сличне, наносе велику штету повратку и опстанку на Косову. Трудимо се и разговарамо са свима како би избегли овакву неправду али и када дође до оваквих хапшења породицама и оптуженима пружамо максималну помоћ. Хапшење наших невиних сународника и повратника на Косову наноси огромну штету изградњи мира и поверења. Очекујем, борићемо се, да и Зоран Ђокић што пре буде поново са својом породицом. ”, рекао је министар.
 
Док је Зајић био у притвору представници Канцеларије за КиМ Владе Србије као и представници Министарства за заједнице и повратак и сарадници Далибора Јевтића су га често посећивали и носили му помоћ.​