субота, 05 јануар 2019 20:05

Јевтић честитао Божић

Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић свим православним верницима упутио је божићну честитку поводом овог најрадоснијег празника.

“ Нека овај празник мира, наде и љубави дарованих нам кроз рођење Христа буду основна покретачка и стваралачка снага у нашем животу. Божић нас подсећа на оне који су нам најближи, најмилији и зато је порука разумевања и солидарности коју овај празник носи у себи данас важнија него икад за све који живе на Косову.
Надам се да ће нам дубоко хумана и племенита духовна порука Христовог рођења улити нову снагу да превазиђемо све потешкоће и посветимо се друштвеном напретку на добробит свих религијских заједница, народа и грађана на Косову.
Овај најрадоснији празник треба да нас подстиче и снажи да показујемо љубав , указујемо на прави пут и добро, а одвраћамо од зла и странпутице, поштујемо права и слободу сваког човека.
Нека нас дани који су пред нама подсете на важност неговања истинских вредности, важности заједништва, међусобног уважавања, поштовања и разумевања.
Желим вам да дане празника проведете у кругу породице и пријатеља, да ваш дом буде испињен благостањем и осећањем блискости и љубави. Да овогодишња као и свака наредна прослава Божића као породичног празника, буду афирмација породице и њених непролазних вредности, јер здрава и јака породица гаранција је здравог и напредног друштва.
“ Мир Божији, Христос се роди! Ваистину се роди! , наводи се у честитки Јевтића.