субота, 15 децембар 2018 09:44

Албански хакери синоћ извршили јак сајбер набад на сајт, фејсбук и инстаграм профил Далибор Јевтић

Штрпце, 15. дец 2018. год.

Група албанских хакера синоћ је извршила јак сајбер напад на сајтwww.daliborjevtic.com, инстаграм профил @dalibor.jevtic и званичну фејсбук страницу @daliborjevticministar, потпредседника Српске листе Далибора Јевтића.

На званичној фејсбук страници је у врло кратком времену на објавама исписано по неколико десетине коментара садржине #KosovaArmy i #KosovaArmy са косовском и албанском заставом, док је 107 пута покушано да се ”хакује” инстаграм налог.

Најачи сајбер напад на сајт десио се око поноћи, а администратори сајта и ПР тим успели су да спрече да дође до обарања сајта као и исписивања коментара увредљујуће садржине на фејсбук страницу и инстаграм профил Далибора Јевтића.

„Више пута сам упозорио албанске лидере да се последњим политичким одлукама ствара атмосфера нетрпељивости према свему што је српско и ако се са таквом  политиком и одлукама настави, бојим се да ће се са ”сајбер” напада прећи на оне много опасније где ће места бити људи и њихова имовина. Напомињем да лично нисам уплашен, нити ме овакве акције могу поколебати у послу који обављам, више ме брине исписивање графита у Липљању, напад на наше повратнике и Србе у Метохији и Косовском Поморављу. Потребно је што пре престати са стварањем атмосфере сукоба и страха и вратити се дијалогу и разговорима, престати са једностраним одлукама и кршењем права на живот Србима на Косову“, казао је Далибор Јевтић. 

Сајт Далибор Јевтић пуштен је у рад пре годину дана, а све у циљу што веће транспарентности у раду, док су званична фејсбук страница и инстаграм профил отоврени нешто раније.