четвртак, 04 октобар 2018 12:06

Јевтић није учествовао седници Владе већ састанку са делегацијом Немачке

Приштина, 04. окт 2018. год

Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић данас није учествовао на седници Владе Косова, како су известили поједини медији, већ је присуствовао састанку са делегацијом Немачке у чијем су саставу били Томас Ричард Силберхорн, државни секретар у Министарству одбране и Мариа Флашбартх, државни секретар у Министарству за економску сарадњу.

Дакле, статус потпредседника Владе и министра за заједнице и повратак Далибора Јевтића је и даље непромењен и он је и даље министар у оставци, који своју функцију искључиво обавља у техничком мандату и не присуствује седницама Владе.

Јевтић је данашњем састанку са немачком делегацијом присуствовао због тема које су биле од великог значаја за српски народ на Косову.

С обзиром да Српска листа, чији је Јевтић један од потпредседника, активности, деловање и одлуке доноси консензусом и договором унутар листе, све док се не донесе другачија одлука, њени посланици ће бити у опозицији а министри ће обављати своје функције у техничком мандату. Када и ако буде дошло до промена Српска листа ће јавност о овоме благовремено обавестити.