четвртак, 27 септембар 2018 19:49

Јевтић и О' Конел у Кметовцу : Суживот могућ - наставићемо са инвестицијама

Кметовце, 27. сеп 2018. год

У циљу побољшања живота и стварања бољих услова за опстанак, као и за суживот између Срба и Албанаца, у Кметовцу код Гњилана су данас, потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић, амбасадор Велике Британије на Косову Руари О’ Koнел и градоначелник Гњилана Љутфи Хазири, свечаним пресецањем врпце отворили пијацу.


По отварању пијаце званичници су заједно са представницима Канцеларије ЕУ на Косову и Међународне организације за миграције обишли Задругу, коју је МЗП у сарадњи са ЕУ преко програма ЕУ ЦСП3/EU CSP3 (пројекат имплементиран у сарадњи са ИОМ/МОМ) , комплентно опремило.

„Задруга и пијаца коју смо отворили је пројекат који ће омогућити мештанима Кметовца да своје производе, не само производе већ и пласирају. Мада знам да постоји још пуно проблема које морамо да решимо и које решавамо, када је о пласману производа реч, радећи на оваквим пројектима успевамо да решавамо проблеме један по један“, рекао је министар Јевтић.

У Кметовцу је поручио да се неће стати на овим пројектима, већ ће заједно са Међународним партнерима, наставити пружање помоћи свуда тамо где за то има потребе.

„Обећано смо испунили и знам да сада имате више поверења када кажемо да се нећемо зауставити на овоме, већ да ћемо наставити да вам помажемо и да вам будемо подршка у складу са могућностима“, истакао је Јевтић.

Јевтић је такође истакао да је мир приоритет и све оно што се чини, чини се управо ка томе.

„ Суживот је могућ. Кметовце је добар пример тога да Срби и Албанци могу заједно да раде, привређују и да од тога живе. Оваквим и сличним пројектима желимо да помогнемо нашим грађанима и подржимо опстанак јер ако ови људи немају могућност да живе од свог рада и приходују онда ће ти људи размишљати да напусте ове просторе. Управо због тога ћемо наставити имплементацију оваквих пројеката са свима који могу да помогну “.

Бритаснки Амбасадор је истакао да људи треба да живе и радне заједно и да се оваквим инвестицијама, инвестира у будућност и у нормалан живот и истакао да је било задовољство радити са министарством на раеализацији пројакта.