четвртак, 31 мај 2018 07:33

Јевтић: Напад на децу у Старом Грацку опасна провокација. Шиканирање Срба мора престати

Приштина, 30.05.2018.

Потпредседник Владе и министар за заједице и повратак Далибор Јевтић, оценио је да је вечерашњи инцидент у коме су у селу Старо Грацко на сеоском игралишту од стране локланих Албанаца нападнута деца млађег узраста опасна провокација. Још је горе то што се у општем метежу који је настао током покушаја да се одбране деца у наручју мајке повређена и шестомесечна беба.

 „ Ово је опасна провокација на коју се мора одмах одговорити хапшењем и одређивањем адекватне казнене мере починиоцима јер су у овом случају познати полицији. Ван сваке памети је провоцирати и нападати децу која ни за шта нису крива и која ничим нису могла да испровоцирају овако нешто“, каже Далибор Јевтић.

Истиче да је након информације шта се заправо десило у Старом Грацку одмах контактирао надлежне органе и затражио одговорност и полицајаца који су се нашли на лицу места и који нису адекватно реаговали већ случајно угрозили и бебу која се нашла у наручју мајке, употребом бибер спреја .

„ Шиканирање Срба мора престати и просто је недопустиво ово што се вечерас у селу Старо Грацко догодило и оно што се претходних дана дешавало српског народу на Косову од блокирања Срба да посете своју светињу у селу Петрич до крађа стоке које су се десиле у селима Босце и Гризиме надомак Каменице, а која је породицама била једини извор прихода“.

Напомиње да се суживот и међусобно поверење не граде на овај начин „Ако мислите да градимо заједничку будућност, инциденти у којима су Срби оштећена страна се морају свести на минимум, готово на нулу, јер они ничему не воде“, закључио је Далибор Јевтић и рекао да ће посетити Старо Грацко како би преосталим Србима пружио подршку да остану на својим и имањима јер је циљ оваквих инцидетанта управо њихово исељавање.