Штрпце, 15. дец 2018. год.

Група албанских хакера синоћ је извршила јак сајбер напад на сајтwww.daliborjevtic.com, инстаграм профил @dalibor.jevtic и званичну фејсбук страницу @daliborjevticministar, потпредседника Српске листе Далибора Јевтића.

Потпредседник косовске Владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић и вице-канцелар Аустрије Хајнц Кристијан Штрахе, сложили су се данас током састанка који је одржан у Бечу да све проблеме који оптерећују два народа на Косову, српски и албански, треба решавати искључиво дијалогом.

Истанбул, 08. новембар 2018. год

Потпредседник Владе и министар за заједице и повратак у оставци Далибор Јевтић, говорио је данас као специјални гост на отварању Истанбулске конференције о безбедности (ISTANBUL SECURITY CONFERENCE). На конференцији је министар рекао да је ово добра прилика да се говори о безбедности и изазовима свих народа који на Косову живе али не само на Косову него генерално на Западном Балкану.

Приштина, 05. нов 2018. год

Потпредседник Владе и министар за заједнице и повртак у оставци Далибор Јевтић, састао се данас у Приштини са директорком департмана Министарства спољних послова Француске за Континенталну Европу, Флоренс Мангин. Јевтић је са госпођом Мангин, са којом је био и амбасадор ове земље на Косову Дидиер Шаберт, разгововарао о положају српског и других невећинских народа на Косову, проблемима који их оптерећују и како их решити у корист свих који на овим просторима живе.

Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић захвалио је свима који су подржали иницијативу председника Србије да се пројектима за унапређење привреде, пољопривреде, образовања помогне Србима на Косову.

Приштина, 24. окт 2018. год

Представници Српске листе, председник Горан Ракић и потпредседници Далибор Јевтић и Игор Симић, састали су са замеником помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава за европска и евроазијска питања Метју Палмером ( Matthew Palmer ).

Приштина, 04. окт 2018. год

Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић данас није учествовао на седници Владе Косова, како су известили поједини медији, већ је присуствовао састанку са делегацијом Немачке у чијем су саставу били Томас Ричард Силберхорн, државни секретар у Министарству одбране и Мариа Флашбартх, државни секретар у Министарству за економску сарадњу.

Приштина, 02. октобар 2018. године

Испред Омладинског центра у Осојану код Истока, јутрос је бачена бомба, која на сву срећу није експлодирала. Како су представници Министарства за заједнице и повратак, који се налазе у Осојану јавили, експлозивну направу је приметио радник овог центра након отварања  и случај одмах пријавио полицији.

Приштина, 28. сеп 2018. год

Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић упутио је честитку свим грађанима бошњачке националности а поводом обележавања Дана Бошњака.

Кметовце, 27. сеп 2018. год

У циљу побољшања живота и стварања бољих услова за опстанак, као и за суживот између Срба и Албанаца, у Кметовцу код Гњилана су данас, потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић, амбасадор Велике Британије на Косову Руари О’ Koнел и градоначелник Гњилана Љутфи Хазири, свечаним пресецањем врпце отворили пијацу.

Положај српске и других невећинских заједница, актуелне политичке теме и сумирање свега што је у протеклом периоду урађено у сарадњи Министарства за заједнице и повратак и Амбасаде Сједињених Америчких Држава на Косову, билe су теме о којима су данас разговарали потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић и одлазећи амерички амбасадор Грег Делави .

Старо Гацко - 23.07.2018.

Питање постављамо онима који су макар данас требали да дођу овде и да нас погледају у очи да погледају у очи ове породице, да погледају у очи све људе који су дошли на парастос. Питање ћемо настављати да понављамо - Ко је убио 14 жетелаца?

Приштина, 22. јул 2018.

Поводом 19. годишњице злочина у селу Старо Грацко у општини Липљан која се навршава у понедељак 23. јула 2018. године, поптредседник Владе Косова и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић упутио је писмо председнику Косова, председнику Владе Косова, председнику Скупштине Косова, министру унутрашњих послова Косова, министру правде Косова као и амбасадорима Квинте и шефици мисије ЕУ на Косову.

Приштина, 20. 07. 2018. год

Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, састао се данас са новим шефом УНХЦР мисије на Косову Еролом Ардуком.

Штрпце, 7. јул 2018.

Након више недеља без струје, колективним центрима на Брезовици у општини Штрпце је данас укључена струја, а након ангажовања Владе Косова, Министарства за заједнице и повратак и министра Јевтића лично и директора Канцеларије за Косово Владе Србије Марка Ђурића и градоначелника Штрпца Братислава Николића, после вишенедељених састанака и разговора како превазићи овај проблем, пронађено је решење регулисање дуга као предуслов за поновно укључивање струје објектима на Брезовици у којима бораве интерно расељена лица.

Приштина, 20.06.2018

„У тренутку када би питање повратка требало да буде давно затворена тема, ми данас и овог 20. јуна на обележавању и овог Светског дана избеглица говоримо о бројки од 200 000 оних који су расељених са Косова и чињеници да они који желе да се на Косово врате за то немају прилику а неки од њих живе у нехуманим условима који су недостојни човека“, рекао је потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић поводом Светског дана избеглица.

Приштина, 14. јун 2018.

Поводом наступајућег празника Рамазанског бајрама, свим грађанима исламске вероисповести потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић упутио је честитку уз жеље за срећом, миром и добрим здрављем.

Вашингтон, 11.06.2018.

Делегација Српске листе, коју чине председник СЛ и градоначелник Северне Митровице Горан Ракић, потпредседник СЛ и потпредседник Владе Косова и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић и градоначелник Штрпца Братислав Николић, започела је посету Вашинготну. Током посете представници Српске листе ће раговарати са високим званичницима Стејт департмента, међу којима и замеником помоћника државног секретара Метју Палмером, представницима Конгреса, Пентагона и Владиних агенција о положају Срба на Косову, актуелним проблемима и решавању истих.

На данас одржаној седници скупштине Српске листе, a на предлог председника Горана Ракића, Далибор Јевтић изабран је једногласно за потпредседника Српске листе.

Један од лидера Српске листе и потпредседник Владе Косова у оставци Далибор Јевтић одговара на горућа питања о тзв. косовском питању, између осталог, колико је после најновијих напада на Србе њихова безбедност погоршана, хоће ли бити формирана војска Косова, где су црвене линије Српске у преговорима о крајњем решењу и колико је реалан опстанак “замрзнутог конфликта”

Приштина, 05.06.2018.

Министарство за заједнице и повратак у пуној координацији и сарадњом са Општином Штрпце није успело да дође до компромиса са компанијом КЕДС, када је у питању поновно укључење на напајање колективних центара на Брезовици.

Приштина, 30.05.2018.

Потпредседник Владе и министар за заједице и повратак Далибор Јевтић, оценио је да је вечерашњи инцидент у коме су у селу Старо Грацко на сеоском игралишту од стране локланих Албанаца нападнута деца млађег узраста опасна провокација. Још је горе то што се у општем метежу који је настао током покушаја да се одбране деца у наручју мајке повређена и шестомесечна беба.

Приштина, 28.05.2018.

Блокада пута и спречавање расељених да барем на дан посете Цркву Свете Тројице у селу Петрич код Клине је сраман чин који не доноси ништа добро ником ко на Косову живи.

Приштина, 24.05.2018.

„Велики број проблема које Срби на Косову имају, лакше и квалитетније решавамо сарадњом са званичним Београдом. Представници Српске листе на Косову често инсистирају да се проблеми Срба решавају на институционалан начин јер сматрамо да се једино на тај начин може изнаћи дугорочно решење за целокупну ситуацију која и Приштину и Београд данас ставља у незавидан положај“, казао је током састанка у Приштини посланику немачког Бундестага и члану Одбора за односе са ЕУ Мануелу Саразину, потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић.

Ранилуг, 23.05.2018.

Близу 300. 000 евра биће уложено у нови Центар медицине у општини Ранилуг. Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци  Далибор Јевтић и градоначелник  Општине Ранилуг, Владица Аритоновић  данас су потписали Меморандум о изградњи овог објекта, који ће како је речено много значити током упошљавања новог медицинског особља а самим тим и опстанка Срба на овим просторима.

Приштина, 21.05.2018.

„Учестале крађе имовине у српским селима у последњих неколико месеци у потпуности заустављају повратак. На тај начин се врши притисак и на преостале Србе да се иселе из средина где се овакви инциденти дешавају“, оценио је потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић, након последњих пљачки у селима Бабин Мост и Милошево.

Приштина, 16.05.2018.

„На Косову постоји пуно проблема али су Срби увек спремни да по свим питањима разговарају како би се на конструктиван начин они решавали, а на добробит свих народа на овим просторима. Били  смо и бићемо и даље фактор стабилности и страна која сматра да је дијалог најбољи начин за превазилажење свих криза“, казали су током данас одржаног састанка у Приштини, потпредседник Владе и министар за заједнице и повртак у оставци, Далибор Јевтић и посланик Српске листе у Скупштини Косова Игор Симић, вишем службенику за Косово у Стејт Департменту, Илану Гудману (Ilan Goodman)

Приштина,15. мај 2018. године​

Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић свим верницима исламске вероисповести честитао је почетак светог месеца Рамазана.

Приштина, 06.05.2018.

Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић, честитао је припадницима горанског народа - Дан Горанаца.

Приштина, 27.04.2018.

Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци, Далибор Јевтић, састао се данас у Приштини са амбасадором Француске на Косову Дидиер Шабертом (Didier Chabert ). Јевтић и Шаберт су разговарали o корацима који могу побољшати положај невећинских народа на Косову, као и како решити актуелне проблеме у корист свих који на Косову живе.

Приштина, 23.04.2018

Потпредседник Владе Косова и  министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић упутио је честитку свим припадницима турске заједнице поводом обележавања  Дана турске заједнице.